Thaise gehaktballetjes met pindasaus van Mae Ploy (advertentie)

Mae Ploy

bewaar
bewaar

Thaise gehaktballetjes met pindasaus van Mae Ploy (advertentie)

Koken met Mae Ploy: de lekkerste gehaktballetjes die maak je zelf. Lekker dopen in een pindasaus die je ook zelf maakt.

30 min. bereiden

15 ingrediënten

Aan de slag

Hak de knoflook, de stengel citroengras en bosuien fijn. Pers de limoen uit.

Maak de gehaktballetjes. Meng de gesneden ingrediënten met het gehakt, ⅔ van de currypasta, 1 el limoensap (per 4 personen), vissaus en het ei.

Rol en vorm het vlees tot kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Bestuif de gehaktballetjes met wat bloem.

Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan tot het heet is en bak de gehaktballetjes mooi bruin en gaar. Indien nodig laat de gehaktballetjes uitlekken op keukenpapier.

Verwarm de rest van de olie, de rest van de currypasta, pindakaas, bruine suiker, 1 el limoensap (per 4 personen) en de Mae Ploy kokosmelk in een steelpan.

Serveer de gehaktballetjes met (jasmijn) rijst en de pindasaus. Garneer met de verse koriander en gehakte pinda’s.

algemeenDit recept is ontwikkeld door Mea Ploy. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Thaise gehaktballetjes met pindasaus van Mae Ploy (advertentie)

Koken met Mae Ploy: de lekkerste gehaktballetjes die maak je zelf. Lekker dopen in een pindasaus die je ook zelf maakt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig