Thaise saté met pindasaus
Aan de slag
Satéstokjes in water weken. Plakjes vlees in lengte halveren. Limoen schoonboenen en groene schil er afraspen. Limoen uitpersen. In platte schaal currypasta mengen met limoensap, rasp, vissaus en basterdsuiker. Vlees erin leggen. Koriander fijnhakken en erover strooien. Ca. 1 uur afgedekt in koelkast zetten, halverwege keren.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Vlees aan satéstokjes rijgen. Vlees in 2 à 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Lekker met satay saus (of zie tip).
Thaise saté met pindasaus
hoofdgerecht
null personen
220 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Satéstokjes in water weken. Plakjes vlees in lengte halveren. Limoen schoonboenen en groene schil er afraspen. Limoen uitpersen. In platte schaal currypasta mengen met limoensap, rasp, vissaus en basterdsuiker. Vlees erin leggen. Koriander fijnhakken en erover strooien. Ca. 1 uur afgedekt in koelkast zetten, halverwege keren.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Vlees aan satéstokjes rijgen. Vlees in 2 à 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Lekker met satay saus (of zie tip).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g entrecote à la minute
1 eetlepel rode currypasta
1 limoen
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel bruine basterdsuiker
½ zakje koriander
0 zelfgemaakte pindasaus
Dit heb je nodig
satéstokjes