Kipsaté met Thaise pindasaus
bewaar
bewaar

Kipsaté met Thaise pindasaus

55 min. bereiden / 45 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Satéstokjes in water weken. Kipfilet in dunne repen snijden. Een limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Beide limoenen uitpersen. In schaal 1 1/2 eetlepel currypasta mengen met limoenrasp, helft van limoensap, 1 eetlepel vissaus en 1 eetlepel suiker. Knoflook pellen en gember schillen. Beide boven marinade uitpersen. Kip erdoor scheppen en afgedekt in koelkast zetten. Ca. 1 uur laten marineren. Af en toe omscheppen. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. In steelpan santen oplossen in 1 dl kokend water. Rest currypasta en sereh erdoor mengen en geheel op hoog vuur 1 minuut verhitten. Laos, 1 eetlepel vissaus, 2 eetlepels limoensap en 1 eetlepel suiker toevoegen. Pindakaas erdoor roeren. Eventueel met water verdunnen.

Ovengrill voorverwarmen. Kip in 12 porties verdelen en kipreepjes aan satéstokjes rijgen. Kipspiesjes in ca. 7 minuten gaar roosteren. Pindasaus zachtjes verwarmen. Lekker met rijst en gemengde rauwkost.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipsaté met Thaise pindasaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig