Kipsaté met Thaise pindasaus
Aan de slag
Satéstokjes in water weken. Kipfilet in dunne repen snijden. Een limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Beide limoenen uitpersen. In schaal 1 1/2 eetlepel currypasta mengen met limoenrasp, helft van limoensap, 1 eetlepel vissaus en 1 eetlepel suiker. Knoflook pellen en gember schillen. Beide boven marinade uitpersen. Kip erdoor scheppen en afgedekt in koelkast zetten. Ca. 1 uur laten marineren. Af en toe omscheppen. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. In steelpan santen oplossen in 1 dl kokend water. Rest currypasta en sereh erdoor mengen en geheel op hoog vuur 1 minuut verhitten. Laos, 1 eetlepel vissaus, 2 eetlepels limoensap en 1 eetlepel suiker toevoegen. Pindakaas erdoor roeren. Eventueel met water verdunnen.
Ovengrill voorverwarmen. Kip in 12 porties verdelen en kipreepjes aan satéstokjes rijgen. Kipspiesjes in ca. 7 minuten gaar roosteren. Pindasaus zachtjes verwarmen. Lekker met rijst en gemengde rauwkost.
Kipsaté met Thaise pindasaus
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
55 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Satéstokjes in water weken. Kipfilet in dunne repen snijden. Een limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Beide limoenen uitpersen. In schaal 1 1/2 eetlepel currypasta mengen met limoenrasp, helft van limoensap, 1 eetlepel vissaus en 1 eetlepel suiker. Knoflook pellen en gember schillen. Beide boven marinade uitpersen. Kip erdoor scheppen en afgedekt in koelkast zetten. Ca. 1 uur laten marineren. Af en toe omscheppen. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. In steelpan santen oplossen in 1 dl kokend water. Rest currypasta en sereh erdoor mengen en geheel op hoog vuur 1 minuut verhitten. Laos, 1 eetlepel vissaus, 2 eetlepels limoensap en 1 eetlepel suiker toevoegen. Pindakaas erdoor roeren. Eventueel met water verdunnen.
Ovengrill voorverwarmen. Kip in 12 porties verdelen en kipreepjes aan satéstokjes rijgen. Kipspiesjes in ca. 7 minuten gaar roosteren. Pindasaus zachtjes verwarmen. Lekker met rijst en gemengde rauwkost.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kipfilet
2 limoenen
2 eetlepels rode currypasta
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 teentje knoflook
2 cm gemberwortel
1 stengel sereh
1 zakje santen
1 theelepel gemalen laos
5 eetlepels pindakaas
Dit heb je nodig
satéstokjes