Broodje roerei met rauwe ham
Aan de slag
Snijd de meergranenbollen open. Leg ze met de snijkant naar beneden in een hete koekenpan zonder olie of boter en rooster ze knapperig. Leg ze open op een bord en verdeel de ham erover.
Klop de eieren los met de helft van de melk. Verhit de boter op laag vuur in de koekenpan, voeg het ei toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de melk erdoor. Verdeel het ei over de bollen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Garneer met de rucola.
Roerei maken
Instructievideo - 01:12 min.
Broodje roerei met rauwe ham
null personen
295 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de meergranenbollen open. Leg ze met de snijkant naar beneden in een hete koekenpan zonder olie of boter en rooster ze knapperig. Leg ze open op een bord en verdeel de ham erover.
Klop de eieren los met de helft van de melk. Verhit de boter op laag vuur in de koekenpan, voeg het ei toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de melk erdoor. Verdeel het ei over de bollen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Garneer met de rucola.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 meergranenbollen
100 g rauwe ham
4 middelgrote eieren
4 el volle melk
25 g ongezouten roomboter
40 g rucola