Het perfecte roerei
Zondagochtend: geroosterd brood met roerei, een glas versgeperst sap. Laat die dag maar komen.
Aan de slag
Breek de eieren boven een kom en klop ze kort los met een vork. Het wit en geel hoeven niet helemaal te worden gemengd. Smelt de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk het ei in de pan, zet het vuur laag en roer voortdurend zodat het niet aan de pan gaat kleven.
Blijf roeren, zodat het ei overal gelijkmatig stolt. Zet het vuur uit als het ei half gestold is. Door de warmte van de pan stolt het ei verder. Blijf roeren.
Breng het roerei op smaak met peper en eventueel zout.
Roerei maken
Instructievideo - 01:12 min.
Het perfecte roerei
Zondagochtend: geroosterd brood met roerei, een glas versgeperst sap. Laat die dag maar komen.
null personen
235 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breek de eieren boven een kom en klop ze kort los met een vork. Het wit en geel hoeven niet helemaal te worden gemengd. Smelt de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk het ei in de pan, zet het vuur laag en roer voortdurend zodat het niet aan de pan gaat kleven.
Blijf roeren, zodat het ei overal gelijkmatig stolt. Zet het vuur uit als het ei half gestold is. Door de warmte van de pan stolt het ei verder. Blijf roeren.
Breng het roerei op smaak met peper en eventueel zout.
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
25 g ongezouten roomboter