Omelet bakken
bewaar
bewaar

Omelet bakken

Een omelet bakken is een hele kunst. Hij is goed gelukt als hij smeuïg en luchtig is en dat doe je door het ei in beweging te houden en de temperatuur van de pan goed in de smiezen te hebben. Dankzij melk wordt hij lekker romig.

10 min. bereiden / 5 min. wachten

3 ingrediënten

Aan de slag

Breek de eieren boven een kom. Roer de eieren met de melk en wat peper en zout los met een vork. Klop tot alles net gemengd is.

Verhit de koekenpan 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten.

Zet het vuur hoog en schenk het losgeklopte ei in de pan. Laat 5 sec. stollen.

Duw steeds het gegaarde ei naar het midden van de pan, waardoor het nog niet gestolde ei kan garen.

Doe dit tot alle ei gestold is, maar nog wel zacht. Zet het vuur laag.

Vouw de omelet met behulp van een spatel dubbel en laat op een bord glijden.

bereidingstipBeweeg de pan tijdens het bakken heen en weer. Zo wordt je omelet nog luchtiger.

Omelet bakken

Instructievideo - 04:14 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Omelet bakken

Een omelet bakken is een hele kunst. Hij is goed gelukt als hij smeuïg en luchtig is en dat doe je door het ei in beweging te houden en de temperatuur van de pan goed in de smiezen te hebben. Dankzij melk wordt hij lekker romig.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig