Omelet bakken
Een omelet bakken is een hele kunst. Hij is goed gelukt als hij smeuïg en luchtig is en dat doe je door het ei in beweging te houden en de temperatuur van de pan goed in de smiezen te hebben. Dankzij melk wordt hij lekker romig.
Aan de slag
Breek de eieren boven een kom. Roer de eieren met de melk en wat peper en zout los met een vork. Klop tot alles net gemengd is.
Verhit de koekenpan 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten.
Zet het vuur hoog en schenk het losgeklopte ei in de pan. Laat 5 sec. stollen.
Duw steeds het gegaarde ei naar het midden van de pan, waardoor het nog niet gestolde ei kan garen.
Doe dit tot alle ei gestold is, maar nog wel zacht. Zet het vuur laag.
Vouw de omelet met behulp van een spatel dubbel en laat op een bord glijden.
Omelet bakken
Instructievideo - 04:14 min.
Omelet bakken
Een omelet bakken is een hele kunst. Hij is goed gelukt als hij smeuïg en luchtig is en dat doe je door het ei in beweging te houden en de temperatuur van de pan goed in de smiezen te hebben. Dankzij melk wordt hij lekker romig.
null personen
185 kcal
10 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Breek de eieren boven een kom. Roer de eieren met de melk en wat peper en zout los met een vork. Klop tot alles net gemengd is.
Verhit de koekenpan 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten.
Zet het vuur hoog en schenk het losgeklopte ei in de pan. Laat 5 sec. stollen.
Duw steeds het gegaarde ei naar het midden van de pan, waardoor het nog niet gestolde ei kan garen.
Doe dit tot alle ei gestold is, maar nog wel zacht. Zet het vuur laag.
Vouw de omelet met behulp van een spatel dubbel en laat op een bord glijden.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote scharreleieren
1 el halfvolle melk
20 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
kleine koekenpan met antiaanbaklaag (Ø 20 cm)