Skottelbraai pannenkoeken bakken 
bewaar
bewaar

Skottelbraai pannenkoeken bakken 

Pannenkoeken bakken op de camping doe je lekker op de skottelbraai!

45 min. bereiden / 30 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Zeef de bloem en de vanillesuiker boven een grote beslagkom. Voeg de eieren, de helft van de melk en eventueel zout toe en klop met een garde tot een glad beslag.

Voeg de rest van de melk toe en klop glad. Dek de kom af met een bord en laat het beslag 30 min. rusten.

Zet de skottelbraai aan. Verhit ⅛ van de boter in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is met beslag. Bak de pannenkoek ca. 2 min. tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Keer de pannenkoek om en bak nog ca. 2 min. Herhaal met de rest van het beslag en de boter.

serveertipServeer de pannenkoeken met jam, stroop of poedersuiker. Ook lekker met een hartige vulling van ragout of gebakken paddenstoelen. Laat dan de vanillesuiker weg uit het beslag.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Skottelbraai pannenkoeken bakken 

Pannenkoeken bakken op de camping doe je lekker op de skottelbraai!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig