Pannenkoeken basisrecept
Pannenkoeken maken blijft een feest, hoe jong of oud je ook bent. Aan de slag met dit makkelijke basisrecept voor pannenkoeken!
Aan de slag
Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.
Verhit een klontje boter in een koekenpan van 24 cm doorsnee en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.
Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.
Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.
Pannenkoeken basisrecept
Pannenkoeken maken blijft een feest, hoe jong of oud je ook bent. Aan de slag met dit makkelijke basisrecept voor pannenkoeken!
bijgerecht
null porties
205 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.
Verhit een klontje boter in een koekenpan van 24 cm doorsnee en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.
Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.
Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g tarwebloem
1 tl zout
2 middelgrote scharreleieren
500 ml halfvolle melk
30 g ongezouten roomboter