Pompoen pannenkoeken
Voor een heerlijk winterse smaak voeg je pompoen en speculaaskruiden toe aan je beslag.
Aan de slag
Kook de pompoenstukjes in 10 min. gaar. Giet af en pureer de pompoen met een staafmixer tot een puree. Meng de pompoenpuree met het ei, melk, suiker en het vanillearoma. Voeg de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout toe en roer met een garde tot een glad beslag.
Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin 4 pancakes van Ø 8 cm doorsnede in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Schep uit de pan op een bord en houd warm onder een deksel. Bak zo ook de rest van de pancakes. Hak de pecannoten grof. Serveer de pancakes met de pecannoten en de maple syrup.
Pompoen pannenkoeken
Voor een heerlijk winterse smaak voeg je pompoen en speculaaskruiden toe aan je beslag.
null porties
105 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pompoenstukjes in 10 min. gaar. Giet af en pureer de pompoen met een staafmixer tot een puree. Meng de pompoenpuree met het ei, melk, suiker en het vanillearoma. Voeg de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout toe en roer met een garde tot een glad beslag.
Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin 4 pancakes van Ø 8 cm doorsnede in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Schep uit de pan op een bord en houd warm onder een deksel. Bak zo ook de rest van de pancakes. Hak de pecannoten grof. Serveer de pancakes met de pecannoten en de maple syrup.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g koelverse pompoenstukjes
1 middelgroot scharrelei
200 ml halfvolle melk
2 el lichtbruine basterdsuiker
1 tl vanillearoma
150 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 tl kruidenmix koek en speculaas
½ tl zout
2 el ongezouten roomboter
50 g ongezouten pecannoten
2 el maplesyrup
Dit heb je nodig
staafmixer