Glutenvrije pannenkoeken
Met maar 5 ingrediënten zet je al een stapel pannenkoeken op tafel.
Aan de slag
Zeef de pannenkoekenmix met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.
Verhit een klontje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min.
Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.
Glutenvrije pannenkoeken
Met maar 5 ingrediënten zet je al een stapel pannenkoeken op tafel.
bijgerecht
null porties
140 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Zeef de pannenkoekenmix met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.
Verhit een klontje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min.
Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g AH Vrij van gluten pannenkoekenmix
1 tl zout
2 middelgrote scharreleieren
500 ml halfvolle melk
30 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
garde
vershoudfolie
soeplepel