Glutenvrije appelkruimeltaart
Glutenvrij genieten van taart? Met deze taart kan het!
Aan de slag
Zeef 250 g zelfrijzende bakmeel boven een ruime kom. Voeg de basterdsuiker en het zout toe.
Snijd voor 125 g koude boter in blokjes en voeg toe. Splits het ei en voeg het eiwit toe (het eigeel wordt niet gebruikt). Kneed met koele handen tot een samenhangend deeg.
Verpak het deeg in vershoudfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Schil ondertussen alle appels. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in een kom en voeg 25 g rietsuiker en de kaneel toe.
Hak de noten fijn en doe in een kom. Voeg de rest van het zelfrijzende bakmeel, de rietsuiker en de boter toe.
Wrijf tussen je vingers tot een kruimelig deeg. Dek af met vershoudfolie en zet tot gebruik in de koelkast.
Neem het taartdeeg uit de koelkast en verdeel het met je vingers over de taartvorm. Bedek ook de opstaande randen.
Schep de appels in de met deeg beklede vorm. Strooi de deegkruimels erover.
Bak de taart iets onder het midden van de oven in 65 min. goudbruin en gaar.
Glutenvrije appelkruimeltaart
Glutenvrij genieten van taart? Met deze taart kan het!
null personen
490 kcal
25 min. bereiden
65 min. oventijd
Aan de slag
Zeef 250 g zelfrijzende bakmeel boven een ruime kom. Voeg de basterdsuiker en het zout toe.
Snijd voor 125 g koude boter in blokjes en voeg toe. Splits het ei en voeg het eiwit toe (het eigeel wordt niet gebruikt). Kneed met koele handen tot een samenhangend deeg.
Verpak het deeg in vershoudfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Schil ondertussen alle appels. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in een kom en voeg 25 g rietsuiker en de kaneel toe.
Hak de noten fijn en doe in een kom. Voeg de rest van het zelfrijzende bakmeel, de rietsuiker en de boter toe.
Wrijf tussen je vingers tot een kruimelig deeg. Dek af met vershoudfolie en zet tot gebruik in de koelkast.
Neem het taartdeeg uit de koelkast en verdeel het met je vingers over de taartvorm. Bedek ook de opstaande randen.
Schep de appels in de met deeg beklede vorm. Strooi de deegkruimels erover.
Bak de taart iets onder het midden van de oven in 65 min. goudbruin en gaar.
allergietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g AH Vrij van gluten zelfrijzend bakmeel
150 g witte basterdsuiker
½ tl zout
200 g ongezouten roomboter
1 middelgroot scharrelei
500 g goudrenet-appels
500 g Elstar appels
100 g rietsuiker
1 tl kaneel
70 g ongebrande pecannoten
Dit heb je nodig
vershoudfolie
taartvorm Ø 28 cm met losse bodem