Glutenvrije meergranen muesli-muffins
Glutenvrij geluksontbijtje: deze muesli-muffin van glutenvrije broodmix, noten en rozijnen.
Aan de slag
Doe de broodmix, gist en kaneel in een kom. Maak een kuil in het midden en schenk daar het water en de olie in. Kneed 5 min. met een mixer met deeghaken. Meng noten en rozijnen met de hand door het deeg.
Vet de muffinvorm in met de olie. Verdeel het deeg over de 12 holtes. Dek af met vershoudfolie en laat 50 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder het folie van de muffinvorm en bak de muffins in 15 min. bruin en gaar. Laat de muesli-muffins 15 min. afkoelen in de vorm. Neem uit de vorm en laat verder afkoelen.
Glutenvrije meergranen muesli-muffins
Glutenvrij geluksontbijtje: deze muesli-muffin van glutenvrije broodmix, noten en rozijnen.
null porties
215 kcal
15 min. bereiden
75 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Doe de broodmix, gist en kaneel in een kom. Maak een kuil in het midden en schenk daar het water en de olie in. Kneed 5 min. met een mixer met deeghaken. Meng noten en rozijnen met de hand door het deeg.
Vet de muffinvorm in met de olie. Verdeel het deeg over de 12 holtes. Dek af met vershoudfolie en laat 50 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder het folie van de muffinvorm en bak de muffins in 15 min. bruin en gaar. Laat de muesli-muffins 15 min. afkoelen in de vorm. Neem uit de vorm en laat verder afkoelen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g AH Vrij van gluten broodmix meergranen
7 g gedroogde gist
1 tl kaneel
350 ml kraanwater
50 ml zonnebloemolie
120 g ongebrande notenmix
80 g rozijnen
1 el zonnebloemolie
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes