Volkoren pannenkoeken
Een lekker ontbijt of een verrukkelijke lunch, van deze volkoren pannenkoeken krijg je geen genoeg!
Aan de slag
Roer met een garde de eieren met de olie en melk los in een ruime kom. Voeg de bloem, het zout en de suiker toe en roer tot een glad beslag.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep in het midden van de pan een soeplepel beslag. Draai de pan rond zodat het beslag uitloopt en de hele bodem van de koekenpan bedekt. Bak de pannenkoek ca. 3 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 2 min. Herhaal met de rest van het beslag en de boter.
Volkoren pannenkoeken
Een lekker ontbijt of een verrukkelijke lunch, van deze volkoren pannenkoeken krijg je geen genoeg!
null personen
295 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Roer met een garde de eieren met de olie en melk los in een ruime kom. Voeg de bloem, het zout en de suiker toe en roer tot een glad beslag.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep in het midden van de pan een soeplepel beslag. Draai de pan rond zodat het beslag uitloopt en de hele bodem van de koekenpan bedekt. Bak de pannenkoek ca. 3 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 2 min. Herhaal met de rest van het beslag en de boter.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
1 el zonnebloemolie
500 ml volle melk
250 g volkorenmeel
1 tl zout
1 el kristalsuiker
6 tl ongezouten roomboter