Pannenkoeken zonder ei
Bak je weg naar een vrolijke ochtend met deze pannenkoeken zonder ei! Een feestelijke start van de dag.
Aan de slag
Smelt 50 g boter (per 8 stuks) in een steelpan met lichte bodem (zodat je de kleur van de boter kunt beoordelen) op middelhoog vuur. Laat de boter in ca. 3-4 min. bruin kleuren, haal van het vuur en laat in een kleine kom afkoelen.
Klop ondertussen de melk met een garde door de bloem. Meng de suiker en het zout erdoor. Giet vervolgens al roerend met de garde de gesmolten boter erbij. Laat het beslag 15 min. afgedekt met vershoudfolie rusten.
Roer het beslag door. Verhit een deel van de rest van de boter in een ruime koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem met een dun laagje bedekt is. Bak de pannenkoek 4-5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege om. Maak zo ook de rest van de pannenkoeken.
Pannenkoeken zonder ei
Bak je weg naar een vrolijke ochtend met deze pannenkoeken zonder ei! Een feestelijke start van de dag.
null personen
220 kcal
45 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Smelt 50 g boter (per 8 stuks) in een steelpan met lichte bodem (zodat je de kleur van de boter kunt beoordelen) op middelhoog vuur. Laat de boter in ca. 3-4 min. bruin kleuren, haal van het vuur en laat in een kleine kom afkoelen.
Klop ondertussen de melk met een garde door de bloem. Meng de suiker en het zout erdoor. Giet vervolgens al roerend met de garde de gesmolten boter erbij. Laat het beslag 15 min. afgedekt met vershoudfolie rusten.
Roer het beslag door. Verhit een deel van de rest van de boter in een ruime koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem met een dun laagje bedekt is. Bak de pannenkoek 4-5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege om. Maak zo ook de rest van de pannenkoeken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
70 g ongezouten roomboter
500 ml volle melk
250 g tarwebloem
1 el kristalsuiker
¼ tl zout
Dit heb je nodig
vershoudfolie