Pannenkoeken zonder ei
bewaar
bewaar

Pannenkoeken zonder ei

Bak je weg naar een vrolijke ochtend met deze pannenkoeken zonder ei! Een feestelijke start van de dag.

45 min. bereiden / 15 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Smelt 50 g boter (per 8 stuks) in een steelpan met lichte bodem (zodat je de kleur van de boter kunt beoordelen) op middelhoog vuur. Laat de boter in ca. 3-4 min. bruin kleuren, haal van het vuur en laat in een kleine kom afkoelen.

Klop ondertussen de melk met een garde door de bloem. Meng de suiker en het zout erdoor. Giet vervolgens al roerend met de garde de gesmolten boter erbij. Laat het beslag 15 min. afgedekt met vershoudfolie rusten.

Roer het beslag door. Verhit een deel van de rest van de boter in een ruime koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem met een dun laagje bedekt is. Bak de pannenkoek 4-5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege om. Maak zo ook de rest van de pannenkoeken.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pannenkoeken zonder ei

Bak je weg naar een vrolijke ochtend met deze pannenkoeken zonder ei! Een feestelijke start van de dag.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig