Boterkoek zonder ei
bewaar
bewaar

Boterkoek zonder ei

De koek is op! Deze boterkoek is namelijk te lekker om van af te blijven.

15 min. bereiden / 30 min. oventijd / 5 uur wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Zorg ervoor dat de boter goed koud is. Snijd de boter in blokjes. Zeef de bloem, basterdsuiker en vanillesuiker boven een kom. Voeg de boter en het zout toe en kneed met koele handen snel tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ovenschaal met bakpapier en verdeel het deeg erover. Strijk glad met de bolle kant van een lepel. Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van het deeg en bestrijk met de melk.

Bak de boterkoek in ca. 25-30 min. in de oven lichtbruin. Laat minimaal 4 uur (liever langer) afkoelen en snijd in stukjes.

bewaartipJe kunt de boterkoek 3 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boterkoek zonder ei

De koek is op! Deze boterkoek is namelijk te lekker om van af te blijven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig