Boterkoek zonder ei
De koek is op! Deze boterkoek is namelijk te lekker om van af te blijven.
Aan de slag
Zorg ervoor dat de boter goed koud is. Snijd de boter in blokjes. Zeef de bloem, basterdsuiker en vanillesuiker boven een kom. Voeg de boter en het zout toe en kneed met koele handen snel tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ovenschaal met bakpapier en verdeel het deeg erover. Strijk glad met de bolle kant van een lepel. Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van het deeg en bestrijk met de melk.
Bak de boterkoek in ca. 25-30 min. in de oven lichtbruin. Laat minimaal 4 uur (liever langer) afkoelen en snijd in stukjes.
Boterkoek zonder ei
De koek is op! Deze boterkoek is namelijk te lekker om van af te blijven.
null porties
105 kcal
15 min. bereiden
300 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Zorg ervoor dat de boter goed koud is. Snijd de boter in blokjes. Zeef de bloem, basterdsuiker en vanillesuiker boven een kom. Voeg de boter en het zout toe en kneed met koele handen snel tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ovenschaal met bakpapier en verdeel het deeg erover. Strijk glad met de bolle kant van een lepel. Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van het deeg en bestrijk met de melk.
Bak de boterkoek in ca. 25-30 min. in de oven lichtbruin. Laat minimaal 4 uur (liever langer) afkoelen en snijd in stukjes.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g ongezouten roomboter
200 g tarwebloem
125 g witte basterdsuiker
8 g vanillesuiker
1 mespunt zout
1 el halfvolle melk
Dit heb je nodig
vershoudfolie
brownievorm (15 x 15)
bakpapier
bakkwast