Wentelteefjes van stokbrood
Maak het perfecte ontbijt af met gebakken banaan, overgoten met appeldiksap.
Aan de slag
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Snijd het stokbrood in 8 schuine stukken van ca. 3 cm dik. Klop de eieren, melk en vanillemerg los in een diep bord. Wentel de stukken brood erdoor. Pel de bananen, snijd ze in lange schuine plakken.
Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de banaan in 3 min. bruin. Neem uit de pan en houd warm op een afgedekt bord. Verhit de rest van de boter en bak de stukken brood goudbruin. Keer regelmatig. Verdeel de wentelteefjes over de borden, schep de banaan erbij en garneer met de appeldiksap. Bon appétit!
Wentelteefjes van stokbrood
Instructievideo - 02:49 min.
Wentelteefjes van stokbrood
Maak het perfecte ontbijt af met gebakken banaan, overgoten met appeldiksap.
ontbijt
null personen
420 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Snijd het stokbrood in 8 schuine stukken van ca. 3 cm dik. Klop de eieren, melk en vanillemerg los in een diep bord. Wentel de stukken brood erdoor. Pel de bananen, snijd ze in lange schuine plakken.
Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de banaan in 3 min. bruin. Neem uit de pan en houd warm op een afgedekt bord. Verhit de rest van de boter en bak de stukken brood goudbruin. Keer regelmatig. Verdeel de wentelteefjes over de borden, schep de banaan erbij en garneer met de appeldiksap. Bon appétit!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
1 vers stokbrood
2 middelgrote eieren
250 ml halfvolle melk
2 bananen
25 ongezouten roomboter
25 ongezouten roomboter
4 el appeldiksap