Wentelteefjes van duivekater, met kaneel en aardbei
Bij duivekater is het helemaal niet erg als er wat over is, want de volgende dag maak je er wentelteefjes van.
Aan de slag
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de aardbeien en meng met 1/3 van de suiker. Laat 10 min. marineren.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de hazelnoten op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Snijd de kapjes van de duivekater, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 8 plakken (2 plakken per persoon). Klop de eieren in een diep bord los met de rest van de suiker, de melk en kaneel. Wentel het brood 1 voor 1 door het ei-melkmengsel.
Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak de helft van het brood in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Houd de gebakken wentelteefjes eventueel warm onder aluminiumfolie. Herhaal met de rest van het brood.
Serveer de wentelteefjes met de gemarineerde aardbeien, bestrooi met de hazelnoten en bestuif eventueel nog met extra poedersuiker.
Wentelteefjes van duivekater, met kaneel en aardbei
Bij duivekater is het helemaal niet erg als er wat over is, want de volgende dag maak je er wentelteefjes van.
null personen
575 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de aardbeien en meng met 1/3 van de suiker. Laat 10 min. marineren.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de hazelnoten op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Snijd de kapjes van de duivekater, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 8 plakken (2 plakken per persoon). Klop de eieren in een diep bord los met de rest van de suiker, de melk en kaneel. Wentel het brood 1 voor 1 door het ei-melkmengsel.
Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak de helft van het brood in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Houd de gebakken wentelteefjes eventueel warm onder aluminiumfolie. Herhaal met de rest van het brood.
Serveer de wentelteefjes met de gemarineerde aardbeien, bestrooi met de hazelnoten en bestuif eventueel nog met extra poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g verse aardbeien
30 g poedersuiker
50 g ongebrande hazelnoten
400 g duivekater (zacht zoet witbrood)
3 middelgrote eieren
250 ml halfvolle melk
1 tl kaneel
40 g ongezouten roomboter