Wentelteefjes van Twents krentenwegge met nazomerfruit
Extra lekker, deze wentelteefjes van Twentsche krentenwegge!
Aan de slag
Breek de eieren boven een ruime kom en voeg de melk en kaneel toe. Klop met een garde of een vork door elkaar. Snijd de sneetjes krentenwegge doormidden. Week 4 van de halve sneetjes in het eimengsel.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de in ei geweekte stukjes krentenwegge 2 min. op middelhoog vuur. Bestrooi de bovenkant van de sneetjes in de pan met een ½ el rietsuiker. Keer de wentelteefjes om en bestrooi de gebakken kant met een ½ el rietsuiker (per 4 personen). Keer na 2 min. nog een keer en bak nog 1 min.
Leg de wentelteefjes op een platte schaal. Herhaal met de rest van de sneetjes krentewegge en bak de volgende portie in de rest van de boter. Bestrooi op dezelfde manier met de rest van de rietsuiker. Leg bij de eerder gebakken wentelteefjes op de schaal, verdeel de bessen, bramen en druiven erover en serveer.
Wentelteefjes van Twents krentenwegge met nazomerfruit
Extra lekker, deze wentelteefjes van Twentsche krentenwegge!
null personen
290 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breek de eieren boven een ruime kom en voeg de melk en kaneel toe. Klop met een garde of een vork door elkaar. Snijd de sneetjes krentenwegge doormidden. Week 4 van de halve sneetjes in het eimengsel.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de in ei geweekte stukjes krentenwegge 2 min. op middelhoog vuur. Bestrooi de bovenkant van de sneetjes in de pan met een ½ el rietsuiker. Keer de wentelteefjes om en bestrooi de gebakken kant met een ½ el rietsuiker (per 4 personen). Keer na 2 min. nog een keer en bak nog 1 min.
Leg de wentelteefjes op een platte schaal. Herhaal met de rest van de sneetjes krentewegge en bak de volgende portie in de rest van de boter. Bestrooi op dezelfde manier met de rest van de rietsuiker. Leg bij de eerder gebakken wentelteefjes op de schaal, verdeel de bessen, bramen en druiven erover en serveer.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote scharreleieren
100 ml halfvolle melk
½ tl gemalen kaneel
4 sneetjes Bakkerij Nollen Twentse krentenwegge
20 g ongezouten roomboter
2 el rietsuiker
100 g blauwe bessen
100 g bramen
150 g muscat beauty-druiven