Hutspot met bruine bonen
Lekker makkelijk: met kant-en-klare hutspotgroenten.
Aan de slag
Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui uit de zak hutspotgroenten 2 min. Bak de wortel uit de zak hutspotgroenten 2-3 min. mee.
Schil ondertussen de aardappelen. Leg aardappelen op de hutspotgroenten en voeg een bodem water toe. Doe de deksel op de pan en kook groenten en aardappelen in 15 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de groenten en aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de groenten en aardappelen met de pureestamper grof en voeg zo veel kookvocht toe dat een smeuïge puree ontstaat.
Voeg de uitgelekte bruine bonen toe en verwarm al omscheppend nog 1 min. op laag vuur. Breng op smaak met het selderijblad, peper en zout. Schep de hutspot op borden en serveer met de rookworst.
Hutspot met bruine bonen
Lekker makkelijk: met kant-en-klare hutspotgroenten.
hoofdgerecht
null personen
900 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui uit de zak hutspotgroenten 2 min. Bak de wortel uit de zak hutspotgroenten 2-3 min. mee.
Schil ondertussen de aardappelen. Leg aardappelen op de hutspotgroenten en voeg een bodem water toe. Doe de deksel op de pan en kook groenten en aardappelen in 15 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de groenten en aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de groenten en aardappelen met de pureestamper grof en voeg zo veel kookvocht toe dat een smeuïge puree ontstaat.
Voeg de uitgelekte bruine bonen toe en verwarm al omscheppend nog 1 min. op laag vuur. Breng op smaak met het selderijblad, peper en zout. Schep de hutspot op borden en serveer met de rookworst.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse gesneden hutspotgroenten
25 g ongezouten roomboter
1 kg iets kruimige aardappel
350 g magere rookworsten
2 tl gedroogd selderijblad
330 g Hollandse bruine bonen uit pot
Dit heb je nodig
pureestamper