Hutspot met bruine bonen
Lekker Hollands en verrassend anders: met bruine bonen.
Aan de slag
Snijd de winterpeen in blokjes en snipper de ui. Verhit de boter in een pan. Bak de peen en ui 2 min. Leg de aardappelen op de groenten en voeg een laagje water toe. Breng aan de kook. Kook de groenten en aardappelen met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de groenten en aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp groenten en aardappelen grof en voeg zo veel kookvocht toe dat een smeuïge puree ontstaat. Voeg de uitgelekte bruine bonen toe en verwarm al omscheppend nog 2 min. op laag vuur. Breng de hutspot op smaak met de selderij, peper en eventueel zout. Schep op borden en leg de worst erop.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Hutspot met bruine bonen
Lekker Hollands en verrassend anders: met bruine bonen.
hoofdgerecht
null personen
900 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de winterpeen in blokjes en snipper de ui. Verhit de boter in een pan. Bak de peen en ui 2 min. Leg de aardappelen op de groenten en voeg een laagje water toe. Breng aan de kook. Kook de groenten en aardappelen met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de groenten en aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp groenten en aardappelen grof en voeg zo veel kookvocht toe dat een smeuïge puree ontstaat. Voeg de uitgelekte bruine bonen toe en verwarm al omscheppend nog 2 min. op laag vuur. Breng de hutspot op smaak met de selderij, peper en eventueel zout. Schep op borden en leg de worst erop.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
300 g winterpeen
15 g ongezouten roomboter
600 g stamppotaardappelen
250 g magere rookworsten
180 g Hollandse bruine bonen uit pot
1 tl gedroogd selderijblad
Dit heb je nodig
pureestamper