Pittige bruinebonensoep met chorizo
Typische wintersoep, met een exotisch tintje door de chorizo.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de paprika in kleine blokjes. Halveer de chorizo en snijd beide worsthelften nogmaals doormidden. Snijd dit in blokjes en bak ze 3-4 min. al omscheppend in een droge soeppan.
Schep de ui erdoor en bak deze 2-3 min. zachtjes mee. Schep het mengsel af en toe om. Schep de groenten met de inhoud van de bruine bonen door het chorizomengsel. Schenk de bouillon erbij en breng de soep al roerend aan de kook. Laat nog 10 min. zachtjes koken.
Druk met een stamper de bonen fijn en roer goed, tot de soep mooi gebonden is. Breng op smaak met peper en zout.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Pittige bruinebonensoep met chorizo
Typische wintersoep, met een exotisch tintje door de chorizo.
hoofdgerecht
null personen
395 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de paprika in kleine blokjes. Halveer de chorizo en snijd beide worsthelften nogmaals doormidden. Snijd dit in blokjes en bak ze 3-4 min. al omscheppend in een droge soeppan.
Schep de ui erdoor en bak deze 2-3 min. zachtjes mee. Schep het mengsel af en toe om. Schep de groenten met de inhoud van de bruine bonen door het chorizomengsel. Schenk de bouillon erbij en breng de soep al roerend aan de kook. Laat nog 10 min. zachtjes koken.
Druk met een stamper de bonen fijn en roer goed, tot de soep mooi gebonden is. Breng op smaak met peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote ui
3 stengels bleekselderij
1 rode paprika
100 g chorizo (worst)
1½ kg Hollandse bruine bonen uit pot
1 l kraanwater
2 stuks vleesbouillontabletten