Hollandse bruinebonensoep
bewaar
bewaar

Hollandse bruinebonensoep

Een klassieker voor als het buiten koud en guur is: Hollandse bruinebonensoep. Lekker met ribbetjes, prei en aardappel.

30 min. bereiden / 1 uur 45 min. wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Breng de krabbetjes met het water, de kruidnagels en laurierblaadjes in een grote soeppan op hoog vuur aan de kook. Kook 1½ uur op laag vuur met de deksel schuin op de pan. Verwijder eventueel schuim met een schuimspaan.

Snipper ondertussen de uien. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm. Snijd de bleekselderij in blokjes van 1 cm. Snijd de prei in dunne halve ringen, doe ze in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Schil en snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm.

Haal de krabbetjes en kruidnagels uit de soeppan. Voeg de ui, peen, bleekselderij, prei, aardappel en bouillonblokjes toe aan de pan breng op hoog vuur aan de kook en laat 30 min. koken op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe door. Voeg na 15 min. de bruine bonen met het vocht en de nootmuskaat toe. Roer door.

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd het vlees van de krabbetjes, gooi het bot weg. Doe het krabbetjesvlees terug in de soep, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de peterselie.

bereidingstipMaak de soep een dag van tevoren en bewaar gekoeld. Verwarm vlak voor het serveren op middelhoog vuur. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hollandse bruinebonensoep

Een klassieker voor als het buiten koud en guur is: Hollandse bruinebonensoep. Lekker met ribbetjes, prei en aardappel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig