Bruinebonensoep met karbonade
Een echte klassieke combinatie: bruine bonensoep met karbonade. Deze soep wordt een volwaardige, vullende maaltijd door de toevoeging van rijst. Ook lekker met wat sambal!
Aan de slag
Doe de bonen met ⅗ van het water en de baksoda in een kom en laat 8-10 uur weken.
Giet de bonen af, doe in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook 40-50 min. op middelhoog vuur, tot de gewenste gaarheid.
Snijd ondertussen de prei in dunne ringen, doe ze in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Schil en snijd de peen in plakjes van 1 cm. Schil en snijd de knolselderij in blokjes van 1 cm. Verwijder het bot uit de karbonades en snijd het vlees in blokjes van 2 cm.
Verhit de olie in een soeppan en bak de blokjes vlees 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 3 min. Schep af en toe om.
Voeg de prei, peen, knolselderij, foelie, bouillonblokjes en de rest van het water toe. Breng op hoog vuur aan de kook en laat 30 min. koken op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
Giet ondertussen de gekookte bonen af. Prak ⅓ van de bonen fijn met een vork. Voeg na 20 min. kooktijd van de groentesoep alle bruine bonen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de selderij fijn.
Verdeel de rijst over de borden en schep de soep erover. Bestrooi met de selderij.
Bruinebonensoep met karbonade
Een echte klassieke combinatie: bruine bonensoep met karbonade. Deze soep wordt een volwaardige, vullende maaltijd door de toevoeging van rijst. Ook lekker met wat sambal!
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
30 min. bereiden
645 min. wachten
Aan de slag
Doe de bonen met ⅗ van het water en de baksoda in een kom en laat 8-10 uur weken.
Giet de bonen af, doe in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook 40-50 min. op middelhoog vuur, tot de gewenste gaarheid.
Snijd ondertussen de prei in dunne ringen, doe ze in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Schil en snijd de peen in plakjes van 1 cm. Schil en snijd de knolselderij in blokjes van 1 cm. Verwijder het bot uit de karbonades en snijd het vlees in blokjes van 2 cm.
Verhit de olie in een soeppan en bak de blokjes vlees 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 3 min. Schep af en toe om.
Voeg de prei, peen, knolselderij, foelie, bouillonblokjes en de rest van het water toe. Breng op hoog vuur aan de kook en laat 30 min. koken op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
Giet ondertussen de gekookte bonen af. Prak ⅓ van de bonen fijn met een vork. Voeg na 20 min. kooktijd van de groentesoep alle bruine bonen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de selderij fijn.
Verdeel de rijst over de borden en schep de soep erover. Bestrooi met de selderij.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g AH Biologisch gedroogde bruine bonen
2½ l water
½ tl baksoda
300 g preien
300 g winterpenen
600 g knolselderij
2 schouderkarbonades
3 el zonnebloemolie
70 g tomatenpuree
2 g foelie
2 runderbouillontblokjes
300 g witte rijst
10 g selderij