Pindasoep met bruine bonen, omeletreepjes en taugé
Aan de slag
Doe de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Voeg toe en laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur koken.
Klop de eieren los en breng op smaak met peper. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schenk het eimengsel erbij. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Rol de omelet op en snijd in reepjes van een 1⁄2 cm.
Doe de bruine bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg de bonen toe aan de soep en kook nog 2 min. afgedekt op laag vuur. Voeg de taugé toe, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in de kommen, serveer met de omeletreepjes en gebakken uitjes.
Pindasoep met bruine bonen, omeletreepjes en taugé
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Voeg toe en laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur koken.
Klop de eieren los en breng op smaak met peper. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schenk het eimengsel erbij. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Rol de omelet op en snijd in reepjes van een 1⁄2 cm.
Doe de bruine bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg de bonen toe aan de soep en kook nog 2 min. afgedekt op laag vuur. Voeg de taugé toe, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in de kommen, serveer met de omeletreepjes en gebakken uitjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g satésaus
200 ml kokosmelk
700 ml kraanwater
2 rode paprika's
2 middelgrote eieren
1 tl milde olijfolie
360 g Hollandse bruine bonen uit pot
125 g taugé
50 g gebakken uitjes