Bruine bonen met rijst en airfryer-kipworstjes van London Loy
Klaar in 20 minuten: een smakelijke schotel van bruine bonen met rijst en airfryer-kipworstjes. Laat de avond maar beginnen!
Aan de slag
Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de tomatenpuree 1 min. op hoog vuur. Voeg de wokgroente toe en bak nog 4 min. Voeg de bruine bonen met het vocht toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de laurierblaadjes, gebakken uitjes, nootmuskaat en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer af en toe door.
Giet ondertussen de knakworsten af en snijd ze in de breedte doormidden, schep om met de rest van de olie, leg in het mandje van de airfryer en bak 6 min. Snijd ondertussen de selderij fijn.
Verdeel de rijst over diepe borden en schep de bonenstoof erover. Verdeel de knakworsten erover en bestrooi met de selderij.
Bruine bonen met rijst en airfryer-kipworstjes van London Loy
Klaar in 20 minuten: een smakelijke schotel van bruine bonen met rijst en airfryer-kipworstjes. Laat de avond maar beginnen!
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de tomatenpuree 1 min. op hoog vuur. Voeg de wokgroente toe en bak nog 4 min. Voeg de bruine bonen met het vocht toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de laurierblaadjes, gebakken uitjes, nootmuskaat en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer af en toe door.
Giet ondertussen de knakworsten af en snijd ze in de breedte doormidden, schep om met de rest van de olie, leg in het mandje van de airfryer en bak 6 min. Snijd ondertussen de selderij fijn.
Verdeel de rijst over diepe borden en schep de bonenstoof erover. Verdeel de knakworsten erover en bestrooi met de selderij.
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
3 el milde olijfolie
70 g tomatenpuree
600 g Thaise wokgroente
400 g Hollandse bruine bonen uit pot
1 groentebouillontablet
2 laurierbladen
50 g gebakken uitjes
1 tl gemalen nootmuskaat
250 ml water
10 kip knakworsten
10 g verse selderij
Dit heb je nodig
airfryer