Pindasoep met bruine bonen
Voor dit vegan soepje heb je maar 6 ingredienten nodig.
Aan de slag
Week de bruine bonen 8-12 uur in 3 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.
Doe ondertussen de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook. Snijd de paprika’s in stukjes en voeg toe. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur koken.
Giet de bruine bonen af en voeg samen met de taugé toe aan de soep. Laat nog 2 min. zachtjes koken. Bestrooi met de gebakken uitjes.
Pindasoep met bruine bonen
Voor dit vegan soepje heb je maar 6 ingredienten nodig.
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
60 min. bereiden
600 min. wachten
Aan de slag
Week de bruine bonen 8-12 uur in 3 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.
Doe ondertussen de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook. Snijd de paprika’s in stukjes en voeg toe. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur koken.
Giet de bruine bonen af en voeg samen met de taugé toe aan de soep. Laat nog 2 min. zachtjes koken. Bestrooi met de gebakken uitjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g AH Biologisch gedroogde bruine bonen
230 ml Samasaya sateh saus pikant
200 ml kokosmelk
700 ml water
3 rode paprika's
250 g taugé
50 g gebakken uitjes