Spruitjestaart met tonijn
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ovenschaal met de plakjes deeg en prik de bodem regelmatig in met een vork. Laat de tonijn uitlekken, vang de olie op en verdeel de tonijn in stukjes.
Breng ondertussen ruim water aan de kook en kook de spruitjes 5 min. Verhit 2 el van de olie uit de blikjes tonijn in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Schep de tonijn, de spruitjes, de ui en de cherrytomaten in de ovenschaal. Klop de eieren los met de melk en peper en zout naar smaak en schenk dit over de tonijn en de groenten.
Bak de taart 40 min. Serveer in rechthoekige stukken, leg op elk stuk een ansjovisfilet.
Spruitjestaart met tonijn
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
25 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ovenschaal met de plakjes deeg en prik de bodem regelmatig in met een vork. Laat de tonijn uitlekken, vang de olie op en verdeel de tonijn in stukjes.
Breng ondertussen ruim water aan de kook en kook de spruitjes 5 min. Verhit 2 el van de olie uit de blikjes tonijn in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Schep de tonijn, de spruitjes, de ui en de cherrytomaten in de ovenschaal. Klop de eieren los met de melk en peper en zout naar smaak en schenk dit over de tonijn en de groenten.
Bak de taart 40 min. Serveer in rechthoekige stukken, leg op elk stuk een ansjovisfilet.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart
2 blikjes tonijn moot in olijfolie
1 zakje spruitjes
2 uien
1 bakje cherrytomaten
3 eieren
200 ml melk
4 ansjovisfilets
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 28 cm), ingevet