Uientaartjes met gorgonzola
Aan de slag
Bekleed elk holletje van de muffinvorm met een plakje hartige taartdeeg. Zet de muffinvorm tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de uien, halveer ze en snijd de helften in dunne plakjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien heel zachtjes in ca. 10 min. glazig. Roer de peterselie door de uien en voeg naar smaak zout en peper toe. Snijd intussen de gorgonzola in 6 gelijke stukken en klop in een kom de eieren met de room los. Schep de helft van de uien in de taartvormpjes. Leg daarop een stukje gorgonzola.
Schep de rest van de uien op de gorgonzola. Schenk het eimengsel over de uien.
Schuif de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. gaar. Laat de taartjes even afkoelen, wip ze uit de vorm en serveer ze lauwwarm.
Uientaartjes met gorgonzola
voorgerecht
null personen
320 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Bekleed elk holletje van de muffinvorm met een plakje hartige taartdeeg. Zet de muffinvorm tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de uien, halveer ze en snijd de helften in dunne plakjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien heel zachtjes in ca. 10 min. glazig. Roer de peterselie door de uien en voeg naar smaak zout en peper toe. Snijd intussen de gorgonzola in 6 gelijke stukken en klop in een kom de eieren met de room los. Schep de helft van de uien in de taartvormpjes. Leg daarop een stukje gorgonzola.
Schep de rest van de uien op de gorgonzola. Schenk het eimengsel over de uien.
Schuif de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. gaar. Laat de taartjes even afkoelen, wip ze uit de vorm en serveer ze lauwwarm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes deeg voor hartige taart
250 g uien
1 el zonnebloemolie
2 el platte peterselie
150 g Gorgonzola
3 eieren
100 ml geslagen room
Dit heb je nodig
muffinvorm met 6 holtes (5-6 cm), ingevet