Kalkoenfilet met champignonroomsaus
Wie houdt er niet van roomsaus? En hier zitten óók nog lekker veel champignons in voor een goedgevulde herfstmaaltijd.
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout. Verhit de olie in de koekenpan en bak de kalkoenfilet eerst bruin aan en vervolgens in 15 min. gaar. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel. Snipper intussen de ui en snijd de champignons in kwarten.
Fruit de ui 1 min. in het bakvet. Voeg de champignons toe en bak in 4-5 min. gaar. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en voeg het water toe. Roer de aanbaksels los en voeg de kookroom toe. Verwarm de saus nog 1-2 min. zachtjes en voeg de rozemarijn met peper naar smaak toe.
Snijd de kalkoenfilet in plakjes. Verdeel de spaghetti over diepe borden en leg de plakjes kalkoenfilet erop. Schep de champignonroomsaus erover.
Kalkoenfilet met champignonroomsaus
Wie houdt er niet van roomsaus? En hier zitten óók nog lekker veel champignons in voor een goedgevulde herfstmaaltijd.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout. Verhit de olie in de koekenpan en bak de kalkoenfilet eerst bruin aan en vervolgens in 15 min. gaar. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel. Snipper intussen de ui en snijd de champignons in kwarten.
Fruit de ui 1 min. in het bakvet. Voeg de champignons toe en bak in 4-5 min. gaar. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en voeg het water toe. Roer de aanbaksels los en voeg de kookroom toe. Verwarm de saus nog 1-2 min. zachtjes en voeg de rozemarijn met peper naar smaak toe.
Snijd de kalkoenfilet in plakjes. Verdeel de spaghetti over diepe borden en leg de plakjes kalkoenfilet erop. Schep de champignonroomsaus erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g spaghetti
440 g kalkoenfilets
2 el traditionele olijfolie
2 uien
500 g champignons
½ bospaddenstoelenbouillontablet
100 ml water
250 ml kookroom
1 tl gedroogde rozemarijn