Romige kalkoenfilet en spitskool
Aan de slag
Doe de kalkoenfilet, champignons en 450 ml bouillon in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. koken.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Voeg de kool en de rest van de bouillon toe en stoof met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de kalkoenfilet en champignons af in een vergiet en vang een kopje kookvocht op. Trek het vlees met 2 vorken in kleine stukjes. Roer in een kom de bloem los met 75 ml kookvocht en schenk in de pan. Voeg het vlees, de crème fraîche en champignons weer toe en laat al roerend binden tot een romige saus. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Schep de spitskool erop en verdeel het vlees met de saus erover.
Romige kalkoenfilet en spitskool
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de kalkoenfilet, champignons en 450 ml bouillon in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. koken.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Voeg de kool en de rest van de bouillon toe en stoof met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de kalkoenfilet en champignons af in een vergiet en vang een kopje kookvocht op. Trek het vlees met 2 vorken in kleine stukjes. Roer in een kom de bloem los met 75 ml kookvocht en schenk in de pan. Voeg het vlees, de crème fraîche en champignons weer toe en laat al roerend binden tot een romige saus. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Schep de spitskool erop en verdeel het vlees met de saus erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kalkoenfilet
1 bakje champignons
500 ml kippenbouillon
25 g boter
1 krop spitskool
300 g penne
2 el bloem
1 bekertje crème fraîche