Gegrilde kalkoenfilet met champignonroomsaus
Kalkoenfilet in een chique jas. Heerlijk wat een beetje truffelsmaak kan doen.
Aan de slag
Was de ongeschilde krieltjes, halveer ze en kook in ruim water met wat zout in 20 min. gaar.
Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon en snijd in plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd in stukjes.
Verhit ondertussen een grillpan zonder olie of boter. Snijd met een scherp mesje het dikke deel van de kalkoenfilets in, maar niet door. Klap open en duw met het lemmet van je mes plat. Op deze manier wordt de kalkoenfilet overal even dik. Halveer de filets, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de kalkoenfilets in 15 min. gaar. Keer halverwege.
Verkruimel ondertussen het bouillontablet in een kom en voeg het kokende water toe. Roer los. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons en knoflook op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de bouillon en de slagroom toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en de truffelolie.
Breng ondertussen een pan water met wat zout aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook 5 min. Giet af.
Serveer de kalkoenfilet met de champignonroomsaus, krieltjes en broccoli.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gegrilde kalkoenfilet met champignonroomsaus
Kalkoenfilet in een chique jas. Heerlijk wat een beetje truffelsmaak kan doen.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was de ongeschilde krieltjes, halveer ze en kook in ruim water met wat zout in 20 min. gaar.
Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon en snijd in plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd in stukjes.
Verhit ondertussen een grillpan zonder olie of boter. Snijd met een scherp mesje het dikke deel van de kalkoenfilets in, maar niet door. Klap open en duw met het lemmet van je mes plat. Op deze manier wordt de kalkoenfilet overal even dik. Halveer de filets, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de kalkoenfilets in 15 min. gaar. Keer halverwege.
Verkruimel ondertussen het bouillontablet in een kom en voeg het kokende water toe. Roer los. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons en knoflook op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de bouillon en de slagroom toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en de truffelolie.
Breng ondertussen een pan water met wat zout aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook 5 min. Giet af.
Serveer de kalkoenfilet met de champignonroomsaus, krieltjes en broccoli.
algemeen:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g krielaardappelen
250 g kastanjechampignons in bakjes
2 tenen knoflook
600 g broccoli
430 g kalkoenfilets
1 el traditionele olijfolie
½ paddenstoelenbouillontablet
300 ml kokend water
50 g ongezouten roomboter
2 el tarwebloem
125 ml verse slagroom
1 el truffelolie
Dit heb je nodig
grillpan