Gegrilde kalkoenfilet met champignonroomsaus
De truffelolie maakt de saus bij dit gerecht intenser.
Aan de slag
Was de ongeschilde krieltjes, halveer de grotere en kook ze in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd in stukjes.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Snijd met een scherp mes het dikke deel van de kalkoenfilets in, maar niet door. Klap de filets open en duw ze met het lemmet van het mes plat zodat ze overal even dik worden. Halveer ze, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril ze in 15 min. gaar. Keer halverwege.
Verkruimel ondertussen het halve bouillontablet in een kom en voeg 300 ml kokend water toe. Roer los. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons en knoflook op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de bouillon en slagroom toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met de tartufo-olie en peper.
Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook en kook de broccoli 5 min. Giet af. Serveer de kalkoenfilet met de champignonroomsaus, krieltjes en broccoli.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gegrilde kalkoenfilet met champignonroomsaus
De truffelolie maakt de saus bij dit gerecht intenser.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was de ongeschilde krieltjes, halveer de grotere en kook ze in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd in stukjes.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Snijd met een scherp mes het dikke deel van de kalkoenfilets in, maar niet door. Klap de filets open en duw ze met het lemmet van het mes plat zodat ze overal even dik worden. Halveer ze, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril ze in 15 min. gaar. Keer halverwege.
Verkruimel ondertussen het halve bouillontablet in een kom en voeg 300 ml kokend water toe. Roer los. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons en knoflook op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de bouillon en slagroom toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met de tartufo-olie en peper.
Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook en kook de broccoli 5 min. Giet af. Serveer de kalkoenfilet met de champignonroomsaus, krieltjes en broccoli.
kookstaptip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes
250 g kastanjechampignons
2 tenen knoflook
600 g broccoli
430 g kalkoenfilets
1 el arachideolie
½ paddenstoelenbouillontablet
300 ml kokend water
50 g ongezouten roomboter
2 el tarwebloem
125 ml verse slagroom
2 tl olijfolie truffelaroma
Dit heb je nodig
grillpan