Parmezaanpolenta met pulled chicken
Met truffelolie voor een geraffineerde smaak!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng het water aan de kook met de bouillontablet. Leg de kip erin en zet het vuur laag. Pocheer de kip 10 min., neem uit de bouillon en laat iets afkoelen. Bewaar de bouillon.
Snijd de uien in parten. Doe ze in de ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Bak de sjalotten 30 min. in de oven. Schep na 20 min. om en leg dan de romaatjes erbij.
Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Breng de bouillon aan de kook en voeg de polenta toe. Laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Zet het vuur uit.
Voeg de kaas en boter toe en roer tot deze zijn opgenomen. Verdeel de polenta over de kommen. Verdeel de kip erover en besprenkel met de truffelolie. Schep de geroosterde sjalot en tomaat erop.
Parmezaanpolenta met pulled chicken
Instructievideo - 02:22 min.
Parmezaanpolenta met pulled chicken
Met truffelolie voor een geraffineerde smaak!
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng het water aan de kook met de bouillontablet. Leg de kip erin en zet het vuur laag. Pocheer de kip 10 min., neem uit de bouillon en laat iets afkoelen. Bewaar de bouillon.
Snijd de uien in parten. Doe ze in de ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Bak de sjalotten 30 min. in de oven. Schep na 20 min. om en leg dan de romaatjes erbij.
Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Breng de bouillon aan de kook en voeg de polenta toe. Laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Zet het vuur uit.
Voeg de kaas en boter toe en roer tot deze zijn opgenomen. Verdeel de polenta over de kommen. Verdeel de kip erover en besprenkel met de truffelolie. Schep de geroosterde sjalot en tomaat erop.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 paddenstoelenbouillontablet
500 ml water
250 g kipfilet
300 g sjalotten
2 el traditionele olijfolie
500 g romaatjes
100 g polenta
75 g Parmigiano Reggiano
50 g ongezouten roomboter
1 el truffelolie
Dit heb je nodig
rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)