Parmezaanpolenta met pulled chicken en oventomaatjes
Met truffelolie voor een geraffineerde smaak!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng het water aan de kook met de bouillontablet.
Pel ondertussen de sjalotten en snijd in parten. Doe in de ovenschaal en besprenkel met de olie. Bak de sjalot 30 min. in het midden van de oven. Schep na 20 min. om en leg de laatste 10 min. de tomaatjes erbij.
Voeg als de bouillon kookt de kipfilet toe en zet het vuur laag. Pocheer de kip met de deksel op de pan 10 min. Keer halverwege. Neem de kip uit de bouillon en laat iets afkoelen. Bewaar de bouillon. Trek de gare kipfilet met behulp van twee vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken).
Vul de bouillon aan met kokend water tot je weer 250 ml hebt. Breng aan de kook en voeg de polenta toe. Laat de polenta al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Zet het vuur uit. Rasp de kaas en voeg samen met de boter toe. Blijf de polenta roeren tot de kaas en boter helemaal zijn opgenomen.
Verdeel de polenta over de kommen of borden. Verdeel de pulled chicken erover en besprenkel met de truffelolie. Schep de geroosterde sjalot en tomaat erop en serveer.
Parmezaanpolenta met pulled chicken en oventomaatjes
Met truffelolie voor een geraffineerde smaak!
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng het water aan de kook met de bouillontablet.
Pel ondertussen de sjalotten en snijd in parten. Doe in de ovenschaal en besprenkel met de olie. Bak de sjalot 30 min. in het midden van de oven. Schep na 20 min. om en leg de laatste 10 min. de tomaatjes erbij.
Voeg als de bouillon kookt de kipfilet toe en zet het vuur laag. Pocheer de kip met de deksel op de pan 10 min. Keer halverwege. Neem de kip uit de bouillon en laat iets afkoelen. Bewaar de bouillon. Trek de gare kipfilet met behulp van twee vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken).
Vul de bouillon aan met kokend water tot je weer 250 ml hebt. Breng aan de kook en voeg de polenta toe. Laat de polenta al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Zet het vuur uit. Rasp de kaas en voeg samen met de boter toe. Blijf de polenta roeren tot de kaas en boter helemaal zijn opgenomen.
Verdeel de polenta over de kommen of borden. Verdeel de pulled chicken erover en besprenkel met de truffelolie. Schep de geroosterde sjalot en tomaat erop en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 ml water
1 kippenbouillontablet
4 sjalotten
1 el traditionele olijfolie
250 g romaatjes
150 g kipfilet
50 g polenta maisgries
40 g Parmigiano Reggiano
25 g ongezouten roomboter
10 g truffelolie
Dit heb je nodig
ovenschaal (14 x 18 cm)