Romige polenta met Italiaanse groenten en een eitje
Polenta is snel en romig en past ontzettend goed bij Italiaanse smaken.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit 30 g boter (per 4 personen) in een hapjespan en bak de knoflook en groente 5 min. op middelhoog vuur. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken, pel en halveer ze.
Breng ondertussen het water met de bouillontablet aan de kook. Voeg de polenta toe en laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Rasp ondertussen de kaas. Zet het vuur uit. Voeg de rest van de boter samen met de kaas toe en roer tot beide helemaal door de polenta zijn opgenomen.
Verdeel de polenta over diepe borden en leg de groente en eieren erop. Bestrooi met de tuinkers en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Romige polenta met Italiaanse groenten en een eitje
Polenta is snel en romig en past ontzettend goed bij Italiaanse smaken.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit 30 g boter (per 4 personen) in een hapjespan en bak de knoflook en groente 5 min. op middelhoog vuur. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken, pel en halveer ze.
Breng ondertussen het water met de bouillontablet aan de kook. Voeg de polenta toe en laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Rasp ondertussen de kaas. Zet het vuur uit. Voeg de rest van de boter samen met de kaas toe en roer tot beide helemaal door de polenta zijn opgenomen.
Verdeel de polenta over diepe borden en leg de groente en eieren erop. Bestrooi met de tuinkers en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
80 g ongezouten roomboter
800 g Italiaanse roerbakgroente
4 middelgrote eieren
1 l kraanwater
1 groentebouillontablet
250 g polenta
80 g Parmigiano Reggiano
1 bakje tuinkers