Gegrilde polenta met lamskoteletten
Gegrilde polenta, geroosterde tomaten: het lekkerste van de Italiaanse keuken op je bord.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de blaadjes van de rozemarijn en salie uit de Italiaanse kruidenmix fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de Parmezaanse kaas.
Breng het water aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en meng de rozemarijn, salie, tijm, boter en Parmezaanse kaas erdoor. Giet de polenta in een met vershoudfolie beklede ovenschaal en laat 30 min. afkoelen zodat hij kan opstijven.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en pluk de blaadjes van de takjes oregano uit de kruidenmix. Doe de tomatenmix, knoflook en oregano in een ovenschaal. Meng met 4 el olie en bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout. Rooster de tomaten ca. 20 min. in de oven. Prak de tomaten met een vork tot een grove saus.
Haal voorzichtig de polenta uit de ovenschaal en verdeel in 4 rechthoeken. Snijd de rechthoeken schuin door. Besmeer aan beide kanten met 1 el olie. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de polenta 5 min. Keer halverwege. Houd warm op een bord afgedekt met een deksel.
Smeer ondertussen de lamskoteletten in met de rest van de olie en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Gril in dezelfde pan de koteletten 5 min. Keer halverwege. Serveer met de polenta en de tomatensaus.
Polenta maken
Instructievideo - 02:22 min.
Gegrilde polenta met lamskoteletten
Gegrilde polenta, geroosterde tomaten: het lekkerste van de Italiaanse keuken op je bord.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
50 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de blaadjes van de rozemarijn en salie uit de Italiaanse kruidenmix fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de Parmezaanse kaas.
Breng het water aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en meng de rozemarijn, salie, tijm, boter en Parmezaanse kaas erdoor. Giet de polenta in een met vershoudfolie beklede ovenschaal en laat 30 min. afkoelen zodat hij kan opstijven.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en pluk de blaadjes van de takjes oregano uit de kruidenmix. Doe de tomatenmix, knoflook en oregano in een ovenschaal. Meng met 4 el olie en bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout. Rooster de tomaten ca. 20 min. in de oven. Prak de tomaten met een vork tot een grove saus.
Haal voorzichtig de polenta uit de ovenschaal en verdeel in 4 rechthoeken. Snijd de rechthoeken schuin door. Besmeer aan beide kanten met 1 el olie. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de polenta 5 min. Keer halverwege. Houd warm op een bord afgedekt met een deksel.
Smeer ondertussen de lamskoteletten in met de rest van de olie en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Gril in dezelfde pan de koteletten 5 min. Keer halverwege. Serveer met de polenta en de tomatensaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
100 g Parmigiano Reggiano
700 ml kraanwater
150 g polenta maisgries
100 g ongezouten roomboter
3 tenen knoflook
360 g snoepgroente tomatenmix
6 el traditionele olijfolie
230 g lamskoteletten
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
grillpan