Gegrilde polenta met lamskoteletten
bewaar
bewaar

Gegrilde polenta met lamskoteletten

Gegrilde polenta, geroosterde tomaten: het lekkerste van de Italiaanse keuken op je bord.

50 min. bereiden / 20 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de blaadjes van de rozemarijn en salie uit de Italiaanse kruidenmix fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de Parmezaanse kaas.

Breng het water aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en meng de rozemarijn, salie, tijm, boter en Parmezaanse kaas erdoor. Giet de polenta in een met vershoudfolie beklede ovenschaal en laat 30 min. afkoelen zodat hij kan opstijven.

Snijd ondertussen de knoflook fijn en pluk de blaadjes van de takjes oregano uit de kruidenmix. Doe de tomatenmix, knoflook en oregano in een ovenschaal. Meng met 4 el olie en bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout. Rooster de tomaten ca. 20 min. in de oven. Prak de tomaten met een vork tot een grove saus.

Haal voorzichtig de polenta uit de ovenschaal en verdeel in 4 rechthoeken. Snijd de rechthoeken schuin door. Besmeer aan beide kanten met 1 el olie. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de polenta 5 min. Keer halverwege. Houd warm op een bord afgedekt met een deksel.

Smeer ondertussen de lamskoteletten in met de rest van de olie en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Gril in dezelfde pan de koteletten 5 min. Keer halverwege. Serveer met de polenta en de tomatensaus.

Polenta maken

Instructievideo - 02:22 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde polenta met lamskoteletten

Gegrilde polenta, geroosterde tomaten: het lekkerste van de Italiaanse keuken op je bord.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig