Kip in mosterdroomsaus met broccoli
Je kunt het ook wel een droomsaus noemen, die saus van mosterd en room bij deze kip.
Aan de slag
Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Dep de kipfiletblokjes droog met keukenpapier. Verhit 2/3 van de olie in een wok of braadpan en bak de kip al omscheppend bruin. Voeg de ui toe en roerbak 1 min. Voeg de champignons toe en roerbak 3 min. Voeg de mosterd, de room en het water toe, dek de pan af en stoof de kip nog 10 min. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Breng water aan de kook en kook de broccoli in 8 min. gaar. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en schep de rest van de olie erdoor. Verdeel de tagliatelle over de borden, schep de broccoli en de kip in mosterd-roomsaus erop.
Kip in mosterdroomsaus met broccoli
Je kunt het ook wel een droomsaus noemen, die saus van mosterd en room bij deze kip.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Dep de kipfiletblokjes droog met keukenpapier. Verhit 2/3 van de olie in een wok of braadpan en bak de kip al omscheppend bruin. Voeg de ui toe en roerbak 1 min. Voeg de champignons toe en roerbak 3 min. Voeg de mosterd, de room en het water toe, dek de pan af en stoof de kip nog 10 min. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Breng water aan de kook en kook de broccoli in 8 min. gaar. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en schep de rest van de olie erdoor. Verdeel de tagliatelle over de borden, schep de broccoli en de kip in mosterd-roomsaus erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
325 g kipfilet
2 uien
250 g champignons
3 el traditionele olijfolie
3 el dijonmosterd
100 ml kookroom light
200 ml water
500 g broccoli
300 g tagliatelle
Dit heb je nodig
wok