Groenten met ansjovissaus
Aan de slag
Snijd de ansjovis in stukjes. Pureer met de knoflook, de peterselie, de kappertjes en de olie tot een gladde saus met de staafmixer.
Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in 3 stukken. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met een theelepel. Snijd de helften in 3 delen en die in repen. Snijd de venkel in 8 parten en de wortel in repen van hetzelfde formaat als de komkommer. Leg de groenten met de tomaten en de radijsjes op een bord en serveer met de ansjovissaus. 3 Voor de kinderen: Snijd het blad van de 2 takjes peterselie fijn en meng met de mayonaise.
Groenten met ansjovissaus
voorgerecht
null personen
250 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ansjovis in stukjes. Pureer met de knoflook, de peterselie, de kappertjes en de olie tot een gladde saus met de staafmixer.
Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in 3 stukken. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met een theelepel. Snijd de helften in 3 delen en die in repen. Snijd de venkel in 8 parten en de wortel in repen van hetzelfde formaat als de komkommer. Leg de groenten met de tomaten en de radijsjes op een bord en serveer met de ansjovissaus. 3 Voor de kinderen: Snijd het blad van de 2 takjes peterselie fijn en meng met de mayonaise.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 blikje ansjovisfilets
1 teen knoflook
½ zakje peterselie
2 tl kappertjes
75 ml olijfolie extra vierge
2 stengels bleekselderij
½ komkommer
1 venkelknol
400 g winterpeen
8 cherrytomaten
1 bosje radijs
3 el mayonaise
Dit heb je nodig
dunschiller, staafmixer