Groenten met ansjovisdip
De ansjovisdip - bagna cauda - is typisch Italiaans. Perfect bijgerecht of als borrelhap.
Aan de slag
Pers de knoflook boven een steelpan. Voeg de boter en ansjovis toe en verwarm 10 min. op laag vuur. Schil ondertussen de bleekselderij, schrap de wortels en snijd beide groenten in repen. Snijd de komkommer in de lengte in 4 parten, Snijd de rode paprika in repen en de venkelknol in 8 parten. Snijd het loof en de onderkant van de radijsjes. Verdeel alle groenten over een schaal.
Neem de pan van het vuur en klop de olie door het ansjovismengsel. Breng op smaak met flink wat peper. Serveer de warme ansjovisdip in een kommetje bij de groenten.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Groenten met ansjovisdip
De ansjovisdip - bagna cauda - is typisch Italiaans. Perfect bijgerecht of als borrelhap.
null personen
210 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Pers de knoflook boven een steelpan. Voeg de boter en ansjovis toe en verwarm 10 min. op laag vuur. Schil ondertussen de bleekselderij, schrap de wortels en snijd beide groenten in repen. Snijd de komkommer in de lengte in 4 parten, Snijd de rode paprika in repen en de venkelknol in 8 parten. Snijd het loof en de onderkant van de radijsjes. Verdeel alle groenten over een schaal.
Neem de pan van het vuur en klop de olie door het ansjovismengsel. Breng op smaak met flink wat peper. Serveer de warme ansjovisdip in een kommetje bij de groenten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 tenen knoflook
20 g ongezouten roomboter
8 ansjovisfilets in olie in blik
4 stengels bleekselderij
4 winterpenen
½ komkommer
1 rode paprika
1 venkelknol
1 bos radijs
40 ml traditionele olijfolie