Superbowl van snackgroenten met bagna cauda-dip
Bagna cauda is een warme Italiaanse dipsaus op basis van ansjovis en knoflook. Lekker bij de borrel!
Aan de slag
Verdeel de bloemkool in roosjes. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de snackkomkommers in kwarten. Haal het groen van de radijsjes en was ze.
Giet de olie van de ansjovis. Deze wordt niet gebruikt. Doe de ansjovis met de olijfolie en knoflook in de beker van de staafmixer en maal fijn. Smelt de boter in een steelpan en voeg al roerend het ansjovismengsel toe. Verwarm 5 min. op laag vuur. Haal van het vuur en doe in een kom. Verdeel de snackgroenten over de kommen en serveer de warme dip in een kommetje erbij.
Superbowl van snackgroenten met bagna cauda-dip
Bagna cauda is een warme Italiaanse dipsaus op basis van ansjovis en knoflook. Lekker bij de borrel!
null personen
230 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verdeel de bloemkool in roosjes. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de snackkomkommers in kwarten. Haal het groen van de radijsjes en was ze.
Giet de olie van de ansjovis. Deze wordt niet gebruikt. Doe de ansjovis met de olijfolie en knoflook in de beker van de staafmixer en maal fijn. Smelt de boter in een steelpan en voeg al roerend het ansjovismengsel toe. Verwarm 5 min. op laag vuur. Haal van het vuur en doe in een kom. Verdeel de snackgroenten over de kommen en serveer de warme dip in een kommetje erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ kleine bloemkool
200 g snoeppaprika's
4 snoepkomkommers
1 bos radijs
46 g ansjovisfilets in olie in blik
50 ml extra vierge olijfolie
3 tenen knoflook
40 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
staafmixer