Pascale Naessens' salade van groenten met gemarineerde sesamzaadjes
Van de Vlaamse kookboekenschrijfster Pascale Naessens. Een makkelijk recept met natuurlijke ingrediënten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de sesamzaadjes in een kommetje en giet er zoveel sojasaus bij tot alles net onderstaat. Laat minimaal 15 min. staan of tot de sojasaus bijna helemaal is opgenomen. Spreid de vochtige sesamzaadjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 6 tot 10 min. in de oven. Check regelmatig of de zaadjes niet verbranden en roer ze af en toe. Ze mogen zeker niet donkerbruin worden, wel lichtbruin. Verlaag eventueel de oventemperatuur en laat de zaadjes dan wat langer in de oven.
Verwijder ondertussen de stengels en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Snijd de venkel, wortels en radijs in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Voeg de groenten bij de rucola of kruiden, giet er een flinke scheut olijfolie over. Kruid alleen met peper (de sesamzaadjes zijn al zout) en meng voorzichtig. Bestrooi met de sesamzaadjes.
Pascale Naessens' salade van groenten met gemarineerde sesamzaadjes
Van de Vlaamse kookboekenschrijfster Pascale Naessens. Een makkelijk recept met natuurlijke ingrediënten.
bijgerecht
null personen
355 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de sesamzaadjes in een kommetje en giet er zoveel sojasaus bij tot alles net onderstaat. Laat minimaal 15 min. staan of tot de sojasaus bijna helemaal is opgenomen. Spreid de vochtige sesamzaadjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 6 tot 10 min. in de oven. Check regelmatig of de zaadjes niet verbranden en roer ze af en toe. Ze mogen zeker niet donkerbruin worden, wel lichtbruin. Verlaag eventueel de oventemperatuur en laat de zaadjes dan wat langer in de oven.
Verwijder ondertussen de stengels en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Snijd de venkel, wortels en radijs in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Voeg de groenten bij de rucola of kruiden, giet er een flinke scheut olijfolie over. Kruid alleen met peper (de sesamzaadjes zijn al zout) en meng voorzichtig. Bestrooi met de sesamzaadjes.
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el sesamzaad
3 el sojasaus
1 venkelknol
2 winterpenen
1 bosje radijs
1 eetrijpe avocado
75 g rucola
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier