Pompoentaartje met plantaardige rasp
bewaar
bewaar

Pompoentaartje met plantaardige rasp

Een taartje met pompoen en alles wat je dit jaar op je verlanglijstje zet voor een lekkere Kerst.

20 min. bereiden / 40 min. oventijd / 5 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaden en draden en snijd het vruchtvlees in de lengte in parten van een ½ cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

Klop ⅘ van de eieren los met de kwark, kerriepoeder, plantaardige Goudse rasp, peper en eventueel zout.

Leg een plakje bladerdeeg in de ovenschaaltjes. Leg er een 2e plakje op, maar draai dit een kwartslag zodat je 8 uitstekende punten hebt. Druk goed aan.

Verdeel de pompoenparten over de deegbodems, verdeel daarover het eimengsel en bestrooi de taartjes met de tijm. Rol de uitstekende deegranden terug tot de rand van de vorm. Klop het overgebleven ei los, bestrijk de deegranden ermee en bestrooi met het zeezout.

Bak ca. 35-40 min. in het midden van de oven. Neem de taartjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Serveer in de ovenschaaltjes.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoentaartje met plantaardige rasp

Een taartje met pompoen en alles wat je dit jaar op je verlanglijstje zet voor een lekkere Kerst.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig