Pompoentaartje met plantaardige rasp
Een taartje met pompoen en alles wat je dit jaar op je verlanglijstje zet voor een lekkere Kerst.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaden en draden en snijd het vruchtvlees in de lengte in parten van een ½ cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Klop ⅘ van de eieren los met de kwark, kerriepoeder, plantaardige Goudse rasp, peper en eventueel zout.
Leg een plakje bladerdeeg in de ovenschaaltjes. Leg er een 2e plakje op, maar draai dit een kwartslag zodat je 8 uitstekende punten hebt. Druk goed aan.
Verdeel de pompoenparten over de deegbodems, verdeel daarover het eimengsel en bestrooi de taartjes met de tijm. Rol de uitstekende deegranden terug tot de rand van de vorm. Klop het overgebleven ei los, bestrijk de deegranden ermee en bestrooi met het zeezout.
Bak ca. 35-40 min. in het midden van de oven. Neem de taartjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Serveer in de ovenschaaltjes.
Pompoentaartje met plantaardige rasp
Een taartje met pompoen en alles wat je dit jaar op je verlanglijstje zet voor een lekkere Kerst.
hoofdgerecht
null personen
885 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaden en draden en snijd het vruchtvlees in de lengte in parten van een ½ cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Klop ⅘ van de eieren los met de kwark, kerriepoeder, plantaardige Goudse rasp, peper en eventueel zout.
Leg een plakje bladerdeeg in de ovenschaaltjes. Leg er een 2e plakje op, maar draai dit een kwartslag zodat je 8 uitstekende punten hebt. Druk goed aan.
Verdeel de pompoenparten over de deegbodems, verdeel daarover het eimengsel en bestrooi de taartjes met de tijm. Rol de uitstekende deegranden terug tot de rand van de vorm. Klop het overgebleven ei los, bestrijk de deegranden ermee en bestrooi met het zeezout.
Bak ca. 35-40 min. in het midden van de oven. Neem de taartjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Serveer in de ovenschaaltjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pompoen
4 takjes verse tijm
5 middelgrote eieren
200 g volle kwark
1 tl kerriepoeder
100 g plantaardige Goudse rasp
8 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
½ tl grof zeezout
Dit heb je nodig
ovenschaaltjes (Ø 14 cm, ingevet)