'Wellington' van knakworst met aardappelsterren
Als de grote mensen aan de grote Wellington zitten, genieten de kleintjes van de knakworstversie. Ook hier zit het vlees verstopt in een jasje van mooi versierd bladerdeeg.
Aan de slag
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakken kaas in de lengte doormidden. Schil de peen en snijd hem in staafjes van 4 cm lang.
Leg 1 plak kaas (per bladerdeegpakketje) diagonaal in het midden van 1 plakje bladerdeeg. Leg er 2 worstjes naast elkaar op. Leg in het midden van de 2 worstjes iets hoger nog 1 worstje, zodat je een puntige vorm krijgt, herhaal dit voor ieder bladerdeegpakketje. Leg de staafjes peen er rondom tegenaan. Vouw de kaas plak en het bladerdeeg eromheen. Maak zo de rest van de bladerdeegpakketjes.
Klop het ei los. Snijd uit de overgebleven plakjes bladerdeeg 6 hulstblaadjes (per portie) (of steek er vormpjes uit met het kerstvormpje). Plak deze op de knakworst ’Wellingtons’. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met het losgeklopte ei. Bestrooi met het sesamzaad.
Verdeel de Wellingtons over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 40 min., net onder het midden van de oven, goudgeel en gaar. Bak de laatste 10-12 min. de kerststerren mee op een tweede met bakpapier beklede bakplaat.
'Wellington' van knakworst met aardappelsterren
Als de grote mensen aan de grote Wellington zitten, genieten de kleintjes van de knakworstversie. Ook hier zit het vlees verstopt in een jasje van mooi versierd bladerdeeg.
hoofdgerecht
null porties
570 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakken kaas in de lengte doormidden. Schil de peen en snijd hem in staafjes van 4 cm lang.
Leg 1 plak kaas (per bladerdeegpakketje) diagonaal in het midden van 1 plakje bladerdeeg. Leg er 2 worstjes naast elkaar op. Leg in het midden van de 2 worstjes iets hoger nog 1 worstje, zodat je een puntige vorm krijgt, herhaal dit voor ieder bladerdeegpakketje. Leg de staafjes peen er rondom tegenaan. Vouw de kaas plak en het bladerdeeg eromheen. Maak zo de rest van de bladerdeegpakketjes.
Klop het ei los. Snijd uit de overgebleven plakjes bladerdeeg 6 hulstblaadjes (per portie) (of steek er vormpjes uit met het kerstvormpje). Plak deze op de knakworst ’Wellingtons’. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met het losgeklopte ei. Bestrooi met het sesamzaad.
Verdeel de Wellingtons over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 40 min., net onder het midden van de oven, goudgeel en gaar. Bak de laatste 10-12 min. de kerststerren mee op een tweede met bakpapier beklede bakplaat.
bereidingstip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
9 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
3 plakken Goudse belegen kaas 48+
1 winterpeen
18 knakworsten
1 middelgroot ei
10 g sesamzaad
400 g diepvries aardappelssterren
Dit heb je nodig
kerstuitsteekvormpje
bakpapier
bakplaten