Hartige taart met wortelsalade
Op deze manier eet iedereen zijn - verborgen - groente netjes op.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verdeel de broccoli in kleinere roosjes, kook ca. 3 min. spoel af met koud water en laat uitlekken.
Snijd de smac in reepjes. Klop de eieren los, roer de koksroom en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de taartvorm in, bekleed met bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork.
Verdeel achtereenvolgens smaak, broccoli en eiermengsel erover. Bak in het midden van de oven de taart in ca. 40 min. gaar en lichtbruin. Schrap de wortels en rasp grof. Schep de dressing door de wortels. Serveer de taart met wortelsalade.
Hartige taart met wortelsalade
Op deze manier eet iedereen zijn - verborgen - groente netjes op.
hoofdgerecht
null personen
830 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verdeel de broccoli in kleinere roosjes, kook ca. 3 min. spoel af met koud water en laat uitlekken.
Snijd de smac in reepjes. Klop de eieren los, roer de koksroom en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de taartvorm in, bekleed met bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork.
Verdeel achtereenvolgens smaak, broccoli en eiermengsel erover. Bak in het midden van de oven de taart in ca. 40 min. gaar en lichtbruin. Schrap de wortels en rasp grof. Schep de dressing door de wortels. Serveer de taart met wortelsalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries bladerdeeg
300 g koelverse broccoliroosjes
340 g Smac
4 middelgrote eieren
200 ml koksroom
150 g geraspte oude Goudse kaas 48+
2 winterpenen
3 el honing-mosterddressing