Preitaart met mascarpone
De mascarpone geeft deze hartige taart een romige smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg.
Snijd de prei in de lengte tot halverwege in en was ze onder stromend water. Snijd vervolgens de prei in ringen. Kook de prei 7 min. in water met zout.
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons ca. 5 min.
Klop de mascarpone los met de roomkaas, oude kaas en het ei.
Snijd de ham in blokjes. Voeg de prei, champignons en hamblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep het mengsel in de quichevorm en bak de preitaart in het midden van de hete oven in 40-45 min. goudbruin en gaar.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Preitaart met mascarpone
De mascarpone geeft deze hartige taart een romige smaak.
hoofdgerecht
null personen
1080 kcal
30 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg.
Snijd de prei in de lengte tot halverwege in en was ze onder stromend water. Snijd vervolgens de prei in ringen. Kook de prei 7 min. in water met zout.
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons ca. 5 min.
Klop de mascarpone los met de roomkaas, oude kaas en het ei.
Snijd de ham in blokjes. Voeg de prei, champignons en hamblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep het mengsel in de quichevorm en bak de preitaart in het midden van de hete oven in 40-45 min. goudbruin en gaar.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes roomboter bladerdeeg
5 preien
250 g champignons
25 g ongezouten roomboter
250 g mascarpone
250 g roomkaas kruiden
175 g geraspte oude Goudse kaas 48+
1 middelgroot ei
320 g schouderham
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)