Hartige omgekeerde preitaart met spekjes (tarte tatin)
Een tarte tatin, maar dan hartig met prei en spekjes!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in ringen van een ½ cm. Was in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel over een schone theedoek en dep droog.
Verdeel de cremaceto met het kwastje over de bodem van de quichevorm. Verdeel de preiringen vanaf de randen over de vorm en zorg dat ze strak tegen elkaar liggen. Leg eventuele overgebleven prei op de eerste laag. Verdeel de spekjes en de kaas over de prei.
Rol het verse bladerdeeg uit. Maak met de bolle kant van een lepel met de mosterd een cirkel ter grootte van de quichevorm op het bladerdeeg. Leg het deeg met de mosterdkant naar beneden over de quichevorm en duw aan de randen van de vorm aan, zodat het overtollige deeg eraf valt en het deeg een mooi kartelrandje krijgt. Duw het deeg rondom in de binnenkant van de vorm tegen de bodem alsof je de prei 'instopt'. Prik met een vork op ca.15 plekken gaatjes in het deeg. Bak de tarte tatin ca. 30 min. net onder het midden van de oven.
Neem de tarte tatin uit de oven en laat 5 min. rusten. Leg een groot bord op de springvorm en keer om.
Hartige omgekeerde preitaart met spekjes (tarte tatin)
Een tarte tatin, maar dan hartig met prei en spekjes!
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
15 min. bereiden
5 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in ringen van een ½ cm. Was in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel over een schone theedoek en dep droog.
Verdeel de cremaceto met het kwastje over de bodem van de quichevorm. Verdeel de preiringen vanaf de randen over de vorm en zorg dat ze strak tegen elkaar liggen. Leg eventuele overgebleven prei op de eerste laag. Verdeel de spekjes en de kaas over de prei.
Rol het verse bladerdeeg uit. Maak met de bolle kant van een lepel met de mosterd een cirkel ter grootte van de quichevorm op het bladerdeeg. Leg het deeg met de mosterdkant naar beneden over de quichevorm en duw aan de randen van de vorm aan, zodat het overtollige deeg eraf valt en het deeg een mooi kartelrandje krijgt. Duw het deeg rondom in de binnenkant van de vorm tegen de bodem alsof je de prei 'instopt'. Prik met een vork op ca.15 plekken gaatjes in het deeg. Bak de tarte tatin ca. 30 min. net onder het midden van de oven.
Neem de tarte tatin uit de oven en laat 5 min. rusten. Leg een groot bord op de springvorm en keer om.
vegatip:
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g preien
1 el cremaceto classico
100 g AH Biologisch gerookte spekreepjes
100 g geraspte Goudse oude kaas 48+
270 g vers bladerdeeg
2 el mosterd
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 28 cm, ingevet)
bakkwastje