Hartige taart met broccoli en bloemkool
Je hoeft niet te quichen tussen je favoriete veggies.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes in kleinere roosjes van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de spekreepjes 5 min. krokant op middelhoog vuur.
Rol 5 plakjes deeg (per taart) uit tot een ronde lap van Ø 30 cm en bekleed hiermee een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Snijd eventuele randjes weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Klop de eieren los. Houd 1 el losgeklopt ei apart. Meng de rest van de eieren met de kaas, de bloemkool- en broccoliroosjes en spekjes met aanhangend vet. Breng op smaak met flink wat zwarte peper. Rol de rest van de plakjes deeg en de eventueel weggesneden randjes uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm.
Verdeel de vulling over het deeg en dek alles af met de deeglap. Vouw de randjes met je vingertoppen om, zodat de taart goed afgesloten is. Snijd een klein kruis in het midden van de deegdeksel en bestrijk met het achtergehouden ei. Bak de taart in ca. 45 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en laat 10 min. staan. Verwijder de vorm en laat nog 10 min. staan voor je de taart aansnijdt.
Hartige taart met bloemkool & broccoli
Instructievideo - 00:24 min.
Hartige taart met broccoli en bloemkool
Je hoeft niet te quichen tussen je favoriete veggies.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes in kleinere roosjes van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de spekreepjes 5 min. krokant op middelhoog vuur.
Rol 5 plakjes deeg (per taart) uit tot een ronde lap van Ø 30 cm en bekleed hiermee een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Snijd eventuele randjes weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Klop de eieren los. Houd 1 el losgeklopt ei apart. Meng de rest van de eieren met de kaas, de bloemkool- en broccoliroosjes en spekjes met aanhangend vet. Breng op smaak met flink wat zwarte peper. Rol de rest van de plakjes deeg en de eventueel weggesneden randjes uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm.
Verdeel de vulling over het deeg en dek alles af met de deeglap. Vouw de randjes met je vingertoppen om, zodat de taart goed afgesloten is. Snijd een klein kruis in het midden van de deegdeksel en bestrijk met het achtergehouden ei. Bak de taart in ca. 45 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en laat 10 min. staan. Verwijder de vorm en laat nog 10 min. staan voor je de taart aansnijdt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakken diepvries deeg voor hartige taart
800 g koelverse bloemkool- en broccoliroosjes
250 g gerookte spekreepjes
6 middelgrote eieren
150 g geraspte oude kaas 48+
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)