Bloemkool-broccolitaart
bewaar
bewaar

Bloemkool-broccolitaart

Hartige taart met de zachte smaken van bloemkool, broccoli en roomkaas.

25 min. bereiden / 35 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de plakjes deeg uit op het aanrecht en laat ze ontdooien in ca. 10 min.

Maak de bloemkool en broccoli schoon, verdeel ze in kleine roosjes en was ze. Kook de roosjes in ruim water met zout in 3-5 min. beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.

Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een lab van ca. 30 cm. Vet de quichevorm in met wat olie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de bloemkool en broccoli erover en verkruimel de kaas erboven. Klop de eieren los met de crème fraîche met het zout en peper. Schenk het mengsel in de vorm. Bak de taart ca. 20 min. in het midden van de oven. Strooi het amandelschaafsel erover.

Bak de taart nog ca. 15 min. goudbruin en gaar.

combinatietipLekker met een tomatensalade.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bloemkool-broccolitaart

Hartige taart met de zachte smaken van bloemkool, broccoli en roomkaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig