Hartige taart met broccoli
Spice up je broccolitaart. Seizoenspeper doet hier de trick.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg los van elkaar ontdooien.
Snijd de stronk van de broccoli, schil met een dunschiller en snijd in stukjes. Snijd de rest in roosjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar en laat goed uitlekken.
Bekleed de taartvorm met bladerdeeg en prik de bodem in met een vork. Verdeel de broccoli en hamblokjes over de bodem. Klop de eieren met de zuivelspread, seizoenenpeper en eventueel zout los en schenk over het broccolimengsel. Strooi de kaas over de taart. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
Meng de sla met de vinaigrette. Serveer de taart met de salade.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Hartige taart met broccoli
Spice up je broccolitaart. Seizoenspeper doet hier de trick.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg los van elkaar ontdooien.
Snijd de stronk van de broccoli, schil met een dunschiller en snijd in stukjes. Snijd de rest in roosjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar en laat goed uitlekken.
Bekleed de taartvorm met bladerdeeg en prik de bodem in met een vork. Verdeel de broccoli en hamblokjes over de bodem. Klop de eieren met de zuivelspread, seizoenenpeper en eventueel zout los en schenk over het broccolimengsel. Strooi de kaas over de taart. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
Meng de sla met de vinaigrette. Serveer de taart met de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries bladerdeeg
500 g broccoli
250 g hamblokjes
3 middelgrote eieren
200 g zuivelspread
½ tl 4-seizoenenpeper
75 g geraspte belegen kaas
150 g gemengde sla
3 el vinaigrette citroen
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)