Groentequiche met kaas
Hartige taart met heerlijk groene vulling van sperziebonen, doperwten of snijbonen. Handig voor restjes groenten in de koelkast!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het ontdooide bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
Ontdooi eventuele bevroren groenten in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Verdeel de groente over de bodem.
Klop de eieren los met de melk. Voeg de kaas en peper en zout toe. Schenk het mengsel over de groenten.
Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Klop ondertussen de mayonaise en mosterd los met water en peper. Schep door de sla.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Groentequiche met kaas
Hartige taart met heerlijk groene vulling van sperziebonen, doperwten of snijbonen. Handig voor restjes groenten in de koelkast!
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het ontdooide bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
Ontdooi eventuele bevroren groenten in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Verdeel de groente over de bodem.
Klop de eieren los met de melk. Voeg de kaas en peper en zout toe. Schenk het mengsel over de groenten.
Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Klop ondertussen de mayonaise en mosterd los met water en peper. Schep door de sla.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries bladerdeeg
350 g sperziebonen
3 middelgrote eieren
100 ml halfvolle melk
100 ml geraspte jong belegen kaas 50+
½ el mayonaise
1 tl Franse mosterd
1 el kraanwater
300 g gemengde sla
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)